Over ons

Bijna 100 jaar geleden verhuisde mijn overgrootvader Koenraad Seip met zijn gezin naar de vaart zuid zijde 6 in Nieuw Amsterdam, van oorsprong was hij Appelsienen verkoper en kwam vanuit de provincie Groningen en startte hier een aardappelen groenten en fruitwinkel en verkocht tevens huishoudelijke spullen speelgoed en turf. Het transport ging met de bakfiets en daarvoor twee honden.

In 1932 schafte hij z’n eerste vrachtwagen aan, zijn zoon Hendrik Seip startte een groothandel in aardappelen groenten en fruit.

Enorm veel plezier

De eerste dieseltruck die werd aangeschaft in de jaren 50 is de Mercedes waarvan we later een schaalmodel van hebben laten maken.

Jaren later werd het bedrijf voorgezet door mijn vader en mijn oom en kreeg het bedrijf de naam Fa. Gebr Seip. We kregen het werken met de paplepel ingegoten en het belangrijkste, je werk goed doen en een tevreden klant! Mijn broer startte begin jaren 90 een eigen transport bedrijf hier komt de naam Seipholland vandaan. Ook hier hebben we samen gereden, nadat ik ben gestopt met zowel de groente en fruithandel en het transport heb ik als hobby het verzamelen van miniatuurtrucks gekregen. Inmiddels is ook de 5e generatie hierin behulpzaam op zowel ict gebied, helpen op beurzen en het klaarmaken van de bestellingen bijhouden van onze site, facebook instagram advertenties plaatsen op het internet. Ook voor het inschatten van de populariteit van een model wordt de jongste generatie ingeschakeld. Geloof me zonder deze hulp is dit voor mij niet mogelijk en het geeft enorm veel plezier en energie om te zien dat ze bezig zijn op allerlei vlak.

Truck miniaturen

Inmiddels zijn we van 1 model uitgegroeid naar een site met daarop bijna 1000 modellen nieuw en verwacht. Het reserveren van een model is een stuk eenvoudiger geworden. We leveren inmiddels een diversiteit aan merken maar de hoofdlijn blijven de truck miniaturen!

Heeft u een vraag of een tip voor een nieuw model aarzel niet om contact op te nemen! We hopen dat jullie heel veel plezier mogen beleven aan onze site!

Op zoek naar een specifiek model?

Bij ons is het mogelijk toekomstige modellen vooraf te reserveren. Staat jouw model niet tussen onze collectie, vraag er gerust naar. We kijken graag wat we kunnen doen voor je.

Seip Holland